Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αλουμινιτζής του Νεάντερταλ

Εκτές έλαβα μέρος σε ένα σεμινάριο για κουφώματα αλουμινίου που εν τζιαι η δουλειά μου. Εμήλισεν ο Επίτροπος Περιβάλοντος σε σχέση με το ποιές εν οι υποχρεώσεις μας σαν κράτος στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ποιό εν το μέλλον.

Ας δούμεν ποια εν η κατάσταση σήμερα στην Κύπρο όσον αφορά τα ανοίγματα σε ένα σπίτι:

α)Σχεδιάζει ο αρχιτέκτονας ότι ξέρεί τζιαι διά ενα σχέδιο στον αλουμινιτζή να κατασκευάσει, είτε
β)Σχεδιάζει ο αρχιτέκτονας ότι ξέρει τζιαι δια ένα σχέδιο του ιδιοκτήτη να πάει να εύρει αλουμινιτζή.

Το πού εν να ππέσει ο ιδιοκτήτης ένας θεός (αν υπάρχει) το ξέρει. Θώρώ τα σπίθκια που κατασκευάζουνται τζιαι πιάννει με το γελόκλαμα. Αρχιτέκτονες με ύφος 1000 καρδιναλίων που εν χαπαρίζουν αλλα πλερόνουνται να σχεδιάζουν βιοκλιματικά σπίθκια ιμίσh. Ο μακαρίτης ο Νεοπτόλεμος πρέπει να ήταν καμηλάρης αλόπως.

Το κράτος. Εποπτικός έλεγχος εν υπάρχει. Ούτε ποιές εν οι στατικές αντοχές ενός προϊόντος, ούτε οι θερμικές του αποδόσεις ούτε τίποτε. Έναν όραμα για τον γενικό σχεδιασμό της οικιστικής ανάπτυξης εν ανύπαρκτο.

Οι εταιρίες που προμηθεύκουν τα συστήματα αλουμινίου; Στα @@ τους. Το μόνο που τους κόφτει είναι να πουλούν αλουμίνιο με το κιλό.

Οι αλουμινιτζίδες!; Αααα τζιαμέ εν το καλό κομμάτι! Που τες 633 κατασκευαστικές εταιρίες που έσhει στην Κύπρο αν αξίζουν οι 10 εν επιτυχία.

Το μόνο παράδειγμα που μπορω να σκεφτώ για τούτο τον κλάδο εν ότι είμαστεν ο άνθρωπος του Νεάντερταλ τζιαι λαλούν του ότι που τα σήμερα πρέπει να τζυνιά με το laptop τζιαι wireless σύνδεση.

6 σχόλια:

ρίτσα είπε...

εννοείς ότι εν τα κάμνουν καλά και μπαίννει αέρας επειδή ένεφαρμόζουν καλά;

koutso είπε...

Είναι όλα θέμα προσυνεννόησης με τον ιδιοκτήτη, δηλ αν θέλει να χρησημοποιήσει αλουμίνια με θερμοφραγή ή όχι.Το θέμα των απωλειών στα αλουμίνια δεν είναι τόσο μεγάλο αλλά στις επιφάνειες των υαλοστασίων αναλόγως με το είδος υαλοπίνακα που θα διαλέξεις.
Τώρα το θέμα είναι,ας πούμε ότι εσύ σαν αρχιτέκτονας τα εισηγείσαι τούτα όλα.Θα καταλήξης να σου πεί,μπορεί,ότι είναι ακριβά.Αρα αρχίζεις να κόβεις και πάεις πίσω στα συνιθησμένα.Το κράτος που αγρόν ηγόρασε και δεν ασκεί ούτε καν οπτικό έλεγχο λαλεί σου πρέπει να κάνουμε οικονομία αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να αναγκάσει τον κόσμο να εφαρμόζεται η νομοθεσία.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΔΑΜΕΣΑ!!!!!

Aceras Anthropophorum είπε...

Εμένα φίλε μου η δουλειά μου είναι να σχεδιάζω παράθυρα με τους αρχιτέκτονες. Στοιχίζει όμως. Δακάτω για μιαν οικοδομή του εκατομυρίου θέλεις 35'000 για τον φυσικόν των οικοδομών. Αλλά δακάτω τα fees του αρχιτέκτονα είναι 20-25% του έργου.

Τωρά έμπηκε τζιαι στον νόμο ο σωστός σχεδιασμός των παραθύρων. Αν δεν αποδέιξεις ότι εσχεδίασες σωστά τα παράθυρα (ποσοστό γυαλιού, θέση, σκιασμός, αυτόματος έλεγχος του δυναμικού σκιασμού) άδειαν οικοδομής γιόκ. Με τον νέον θερμικόν κανονισμόν τα αλουμίνια πρακτικά απαγορεύουνται. Ο νόμος μιλά για U value του παραθύρου 1.3 W/m2K. Για να το πετύχεις θέλεις U glazing 1.1 τζιαι U πλαισιο 1.3 μάξιμουμ. Τα καλλύττερα αλουμίνια με αποκοπή των θερμικών γεφυρών έχουν U πλαισίου 1.9. Βάλλουμεν αλουμίνια μόνον άμαν τα γυαλλιά εν μεγάλων διαστάσεων τζιαι το πλαίσιον εν πολλά μικρό σε σχέση με την επιφάνεια. Βασικά η μόδα τωρά είναι να μεν φαίνουνται τίποτε τα πλαίσια. Τζιαι μιαν φορά η μόδα πάει στην ίδια κατεύθυνση με την εξοικονόμιση ενεργείας.

Τα αλουμίνια τα κυπριακά φίλε μου ούτε για τα μπάζα δεν κάμνουν διότι δεν κρούζουν. Όι δηλαδή πους τα παράθυρα τα ξήλενα εν καλλύττερα. Πήαιννε δαμαί να δεις τη δουλειά των ελβετών
http://egokiefer.ch/index_en.php?TPL=10085

Αρώτησα στην Κύπρο προμηθευτές τζιαι δεν έχουν κάν ιδέα τι U value έχουν τα πλαίσια τους τζιαι τα γυαλλιά τους.

ta conclusions σου είναι σωστά. Κακά τα ψέματα. Τζιαι ας παραπονιούνται μερικοί ότι οι κυπραίοι του εξωτερικού ούλλον παραπονιούνται τζιαι ούλλον τάχα υποτιμούν τους κυπραίους. Δεν υποτιμώ τους κυπραίους. Απλά οι δουλειές στην Κύπρο είναι έτη φωτός μακρυά που το τι μπορεί να κάμει η σύγχρονη ανεπτυγμένη τεχνολογία. Δεν υπάρχει καν η κουλτούρα, εισάγουμεν που εισάγουμεν, να εισάγουμεν τα σωστά πράματα. Το πιο φτηνό. Τζιαι ας το πληρώννουμε πανάκριβα για την ποιότηταν που γοράζουμεν.

Έπιασα μια δουλειά στην Κύπρο τζιαι τρέμει η ψυσιή μου στο τι θα δώ να πραγματοποιηθεί.

Kykkos είπε...

@ Ρίτσα. Όλα όσα είπες μαζί συν άλλα τόσα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός τες πλείστες φορές τζιαι οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες εν λάθος. Η επιλογή των προιόντων εν βασισμένη σε λάθος κριτίρια.
Το 95% των προιόντων των προμηθευτών έννεν καλό.
Μετά η κατασκευή τζιαι τοποθέτηση τες πλείστες φορές εν χάλια. Οι περίσσότεροι εν έχουν τον σωστό εξοπλισμό τζιαι εν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει.
Εν υπάρχει μια σχολή για να εκπαιδεύσει κατασκευαστές. Ότι μάθει ο καθένας που μόνος του τζιαι πάντα στην ράσhη του πελάτη του.

Τούτα που έγραψα εν τα λλία ακόμα να φανταστείς.

Kykkos είπε...

@ Κουτσό. Επήαμεν να συζητήσουμε για την νομική κατοχύρωση του επαγγέλματος. Εν θέλεις να μάθεις την άποψη του ΕΤΕΚ τζιαι το Σύνδεσμου Εργολάβων. Πραγματικά εν θέλεις!

Kykkos είπε...

@ Aceras

Ο νομος στην Κύπρο μικά για ένα γενικό U value 3,8 W/m2K νομίζω, οποτε καταλάβεις...

Αυτήν την στιγμή το best selling μου όντως έσhηει Uw 1.9 W/m2K τζιαι Ug 1.1W/m2K. Σε σχέση με το τι κυκλοφορά στο παζάρι εν κορυφή αλλά στην πραγματικότητα θέλει δουλεια πολλή ακόμα!
Εχω τζιαι προιόν με Uw 1.1 W/m2K τζιαι Ug 0.7 W/m2K αλλά εν τα αγοράζουν λόγω τιμής