Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Απ'ον αντρέπεται...

Εν κάποιες φορές που απλά εν μπορείς να κάμεις κανένα άλλο σχόλιο. Γιατί έσhεις πολλά νεύρα. Που σου τα προκαλεί τούτος ο γελοίος με τες πράξεις του. Θκιαβάστε την καινούργια περιπετεια του Λουδοβίκ..., σόρρυ, του Ηρόδοτου.




"Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Άρον τον θρόνο σου και περιπάτει


Click to enlarge




Θαύμαζαν οι μαθητές του δημοτικού και απορούσαν οι παρευρισκόμενοι, βλέποντας να ξεφορτώνεται σε εκδήλωση για τη γιορτή του δέντρου, ο θρόνος του αρχιεπισκόπου.
Πήρε στη γιορτή του δέντρου το θρόνο του

Άρον τον θρόνο σου και περιπάτει

Θαύμαζαν οι μαθητές του δημοτικού και απορούσαν οι παρευρισκόμενοι

Τρεις μέρες πριν το γεγονός, πηγές μάς είπαν ότι ένα άσπρο μικρό βαν έφτασε στο σχολείο και δύο κύριοι κατέβασαν το θρόνο και τον τοποθέτησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Έτυχε, δεν έτυχε, πέτυχε ή απέτυχε θα σας γελάσουμε. Αυτό όμως που είδαμε στη φωτογραφία από μια εκδήλωση ενός δημοτικού σχολείου, μόνο ασχολίαστο δεν μπορεί να μείνει.
Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση πριν από δύο περίπου εβδομάδες για να μιλήσει για τη γιορτή του δέντρου και ενώ τα πιτσιρίκια ετοιμάζονταν για την υλοποίηση της σχολικής εκδήλωσης με ποιηματάκια και ομιλίες, ένα τηλεφώνημα αναστάτωσε γονείς και δασκάλους.
Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν πηγές, άνθρωποι του μακαριότατου ρώτησαν πού θα καθίσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφού περιέγραψαν το ντεκόρ, αυτοί ανέφεραν ότι ο αρχιεπίσκοπος θα φέρει τη δική του καρέκλα.
Λίγες μέρες πριν το event μάς είπαν ότι ένα άσπρο μικρό βαν έφτασε στο σχολείο και δύο κύριοι κατέβασαν το θρόνο και τον τοποθέτησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Βέβαια, οι μαθητές μπορεί να θαύμαζαν το επιβλητικό κόκκινο χρώμα της καρέκλας, αλλά ορισμένοι παρευρισκόμενοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό απορώντας για την ενέργεια αυτή του αρχιεπισκόπου.
Για του λόγου το αληθές παρακολουθώντας την πορεία του αρχιεπισκόπου από τη μέρα της εγκαθίδρυσής του στο θρόνο, είναι ίσως η πρώτη φορά που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, ενώ εξ’ όσων γνωρίζουμε κανένας άλλος αρχιεπίσκοπος στον κόσμο δεν πραγματοποίησε ποτέ κάτι ανάλογο.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η πρωτοποριακή κίνηση του μακαριότατου μάς άφησε άφωνους και γεμάτους απορίες.
Πάντως, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής κάνουν λόγο για πρόβλημα στον αυχένα του προκαθήμενου της Εκκλησίας και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που πήρε το θρόνο στην παιδική εκδήλωση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο θρόνος αποτελεί δείγμα επισημότητας και μεγαλείου.

Της ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Εφημερίδα Αλήθεια"