Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αλουμινιτζής του Νεάντερταλ

Εκτές έλαβα μέρος σε ένα σεμινάριο για κουφώματα αλουμινίου που εν τζιαι η δουλειά μου. Εμήλισεν ο Επίτροπος Περιβάλοντος σε σχέση με το ποιές εν οι υποχρεώσεις μας σαν κράτος στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ποιό εν το μέλλον.

Ας δούμεν ποια εν η κατάσταση σήμερα στην Κύπρο όσον αφορά τα ανοίγματα σε ένα σπίτι:

α)Σχεδιάζει ο αρχιτέκτονας ότι ξέρεί τζιαι διά ενα σχέδιο στον αλουμινιτζή να κατασκευάσει, είτε
β)Σχεδιάζει ο αρχιτέκτονας ότι ξέρει τζιαι δια ένα σχέδιο του ιδιοκτήτη να πάει να εύρει αλουμινιτζή.

Το πού εν να ππέσει ο ιδιοκτήτης ένας θεός (αν υπάρχει) το ξέρει. Θώρώ τα σπίθκια που κατασκευάζουνται τζιαι πιάννει με το γελόκλαμα. Αρχιτέκτονες με ύφος 1000 καρδιναλίων που εν χαπαρίζουν αλλα πλερόνουνται να σχεδιάζουν βιοκλιματικά σπίθκια ιμίσh. Ο μακαρίτης ο Νεοπτόλεμος πρέπει να ήταν καμηλάρης αλόπως.

Το κράτος. Εποπτικός έλεγχος εν υπάρχει. Ούτε ποιές εν οι στατικές αντοχές ενός προϊόντος, ούτε οι θερμικές του αποδόσεις ούτε τίποτε. Έναν όραμα για τον γενικό σχεδιασμό της οικιστικής ανάπτυξης εν ανύπαρκτο.

Οι εταιρίες που προμηθεύκουν τα συστήματα αλουμινίου; Στα @@ τους. Το μόνο που τους κόφτει είναι να πουλούν αλουμίνιο με το κιλό.

Οι αλουμινιτζίδες!; Αααα τζιαμέ εν το καλό κομμάτι! Που τες 633 κατασκευαστικές εταιρίες που έσhει στην Κύπρο αν αξίζουν οι 10 εν επιτυχία.

Το μόνο παράδειγμα που μπορω να σκεφτώ για τούτο τον κλάδο εν ότι είμαστεν ο άνθρωπος του Νεάντερταλ τζιαι λαλούν του ότι που τα σήμερα πρέπει να τζυνιά με το laptop τζιαι wireless σύνδεση.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Χάννει η παττίχα σας;;;

Ερώτησεν με ένας παρέας μεσοφτόμαδα: "Τι εν να κάμεις για Valentine's day;"
-Τι να κάμω ρε; Τίποτε εν θα κάμω. Γιατί δηλαδή να ΠΡΕΠΕΙ να κάμω κάτι;
-Εν θα πάρεις πούποτε την φίλη σου να το γιορτάσετε;
-Όι. Εσύ εν να την πάρεις;
-Ναι εν να πάμε στο ΤΑΔΕ πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πάφο. 'Εσhει προσφορά all inclusive 450 euro για το τριήμερο
-.....................


Ρε μα χάννει η παττίχα σας;;; 450 euro για 2 νύχτες εν προσφορά;;; Έλεος πκιόν!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Απ'ον αντρέπεται...

Εν κάποιες φορές που απλά εν μπορείς να κάμεις κανένα άλλο σχόλιο. Γιατί έσhεις πολλά νεύρα. Που σου τα προκαλεί τούτος ο γελοίος με τες πράξεις του. Θκιαβάστε την καινούργια περιπετεια του Λουδοβίκ..., σόρρυ, του Ηρόδοτου.




"Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Άρον τον θρόνο σου και περιπάτει


Click to enlarge




Θαύμαζαν οι μαθητές του δημοτικού και απορούσαν οι παρευρισκόμενοι, βλέποντας να ξεφορτώνεται σε εκδήλωση για τη γιορτή του δέντρου, ο θρόνος του αρχιεπισκόπου.
Πήρε στη γιορτή του δέντρου το θρόνο του

Άρον τον θρόνο σου και περιπάτει

Θαύμαζαν οι μαθητές του δημοτικού και απορούσαν οι παρευρισκόμενοι

Τρεις μέρες πριν το γεγονός, πηγές μάς είπαν ότι ένα άσπρο μικρό βαν έφτασε στο σχολείο και δύο κύριοι κατέβασαν το θρόνο και τον τοποθέτησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Έτυχε, δεν έτυχε, πέτυχε ή απέτυχε θα σας γελάσουμε. Αυτό όμως που είδαμε στη φωτογραφία από μια εκδήλωση ενός δημοτικού σχολείου, μόνο ασχολίαστο δεν μπορεί να μείνει.
Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση πριν από δύο περίπου εβδομάδες για να μιλήσει για τη γιορτή του δέντρου και ενώ τα πιτσιρίκια ετοιμάζονταν για την υλοποίηση της σχολικής εκδήλωσης με ποιηματάκια και ομιλίες, ένα τηλεφώνημα αναστάτωσε γονείς και δασκάλους.
Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν πηγές, άνθρωποι του μακαριότατου ρώτησαν πού θα καθίσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφού περιέγραψαν το ντεκόρ, αυτοί ανέφεραν ότι ο αρχιεπίσκοπος θα φέρει τη δική του καρέκλα.
Λίγες μέρες πριν το event μάς είπαν ότι ένα άσπρο μικρό βαν έφτασε στο σχολείο και δύο κύριοι κατέβασαν το θρόνο και τον τοποθέτησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Βέβαια, οι μαθητές μπορεί να θαύμαζαν το επιβλητικό κόκκινο χρώμα της καρέκλας, αλλά ορισμένοι παρευρισκόμενοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό απορώντας για την ενέργεια αυτή του αρχιεπισκόπου.
Για του λόγου το αληθές παρακολουθώντας την πορεία του αρχιεπισκόπου από τη μέρα της εγκαθίδρυσής του στο θρόνο, είναι ίσως η πρώτη φορά που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, ενώ εξ’ όσων γνωρίζουμε κανένας άλλος αρχιεπίσκοπος στον κόσμο δεν πραγματοποίησε ποτέ κάτι ανάλογο.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η πρωτοποριακή κίνηση του μακαριότατου μάς άφησε άφωνους και γεμάτους απορίες.
Πάντως, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής κάνουν λόγο για πρόβλημα στον αυχένα του προκαθήμενου της Εκκλησίας και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που πήρε το θρόνο στην παιδική εκδήλωση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο θρόνος αποτελεί δείγμα επισημότητας και μεγαλείου.

Της ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Εφημερίδα Αλήθεια"

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Άραγες σου

Έφυεν η ΕΔΕΚ που την συγκυβέρνηση. Έκαμεν την "μεγάλη πράξη".
Οι θκυό υπουργοί της αναμένονται να υποβάλουν τες παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο πολύ σύντομα. Ορθά θα πράξουν εφόσον εν κομματόσκυλλα.

Οι ΕΔΕΚιτες που εδιοριστήκαν στα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών γιατί δεν θα υποβάλουν τες παραιτήσεις τους, άραγες σου;;;

"...αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά..."

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ο πατριώτης

Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα. Μαϊτανέ. "Αγωνιστή". Φραγκοφονιά.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τι κάμνουμεν τωρά;

Οι γονιοί μου εδουλεύκαν τζιαι οι θκυό που είμασταν μιτσιοί. Να είσαι πρόσφυγας τζιαι να έσhεις τέσσερα κοπελλούθκια να τα αναγιώσεις την δεκαετία του 80, να μεν μείνουν μεσ' τον συνοικισμόν, να μεν διαφέρουν που τα άλλα τα κοπελλούκια, να μεν τους λείψουν πράματα, έθελεν πολλήν ψυσhήν να το κάμεις.

Επειδή εδουλεύκαν ούλλη μέρα για τούτον τον σκοπό, συν το γεγονός ότι ετελειώσαν μόνο το δημοτικό, εν εμπορούσαν να μας θκιαβάσουν. Έτσι η λύση εβρέθηκεν στο πρόσωπο του κυρίου Δασκάλου. Ο κύριος Δάσκαλος εγνώρισεν τζιαι εκτίμησεν τον τζύρην μου. Έκαμεν του μιαν πρότασην ο τζύρης μου να μας θκιαβάζει τζείνος, κάτι σαν ιδιαίτερα. Να τσιεακκαρίσκει αν κάμνουμεν σωστά τα μαθήματα μας τζιαι να μας διορθώνει. Τούτο έκαμνεν το έναντι ενός ποσού τον μήνα αλλά μιλούμε για λλία λεφτά. Τον κύριο Δάσκαλο αγάπουν τον πολλά. Άμαν ετέλλειωννα τα μαθήματα μου εδίαν μου τζιαι έκαμνα ασκήσεις παρακάτω. Ως την τετάρτη τάξη του δημοτικού ετελειώσαμεν τα βιβλία της 6ης τάξης. Μετά έμπαινα μέσ'την βιβλιοθήκην του τζιαι έπκιαννα ότι βιβλίον έθελα να θκιαβάσω.

Κάποτε έδοκα πάνω στα βιβλία που εμιλούσαν για το "ηρωικόν έπος της ΕΟΚΑ". Εσαντανώθηκα. Προερχόμενος που αριστερήν προσφυγικήν οικογένεια άκουα ιστορίες που με εκάμναν να τους θωρώ τους δεξιούς σαν μιάσματα. Τζείνοι εφταίαν για το Κακόν.
Τζιαι τωρά που ο κύριος Δάσκαλος εν δεξιός τι κάμνουμεν;; Αφού εν καλός άνθρωπος! Αν δεν εθκιάβαζα τα βιβλία του θα ενόμιζα ότι εν ένας που μας! Τούτον απασχόλαν με πολλά αλλά εν εμπορούσα να το συζητήσω με κανένα.

Η κουβέντα με τον κύριο Δάσκαλο επήεν για ακόμα 2 χρόνια. Μετά επήαμεν γυμνάσιο τζιαι εκαταφέρναμεν τα μόνοι μας. Έκαμα 20 χρόνια να ξαναδώ τον κύριο Δάσκαλο.

Πρόσφατα ήταν το μνημόσυνο του μακαρίτη του παππού. Στην εκκλησία ήταν τζιαι ο κύριος Δάσκαλος. Έκαμα πολλήν χαράν που τον είδα. Μόλις ετέλεψεν η λειτουργεία τζιαι εφκύκαμεν έξω επήα να τον σhαιρετήσω. Εκατάλαβεν με αμέσως. Εκόψαμεν τες κουβέντες μας περί του πως είναι η ζωή του καθενός. Ττοκάρουμεν τζιαι πάω να φύω.

Φωνάζει μου: 'Επκιασες το βιβλίο;
-Ποιό βιβλίο Δάσκαλε λαλώ του; Εδιερωτούμουν πκιόν βιβλίο θα εμπορούσα να πκιάσω που μιάν εκκλησhιάν τζιαι να θκιαβάζεται.
-Τουτον λάλει μου τζιαι βάλλει μου στο σhεριν το βιβλίον του Χριστόδουλου Χριστοδούλου για την οικονομική πτυχή του Σχεδίου Αναν.

Εκακοκκέφκιασα αμέσως. Εν το επερίμενα. Είπα του εν χρειάζεται, εσhιαιρέτησαν τον τζιαι έφυα.

Τι κάμνουμεν τωρά;